maandag 28 januari 2019

Stop met schoppen. Pak een schep en doe iets...Wie is Marian Stoppelenburg? Meer dan een expert & trainer tekststrategie...

Liever doen dan praten...

Marian StoppelenburgMarian Stoppelenburg (1960) neemt concrete acties om haar professionele en persoonlijke missie te combineren. Zij ontwikkelt in haar bedrijf, Consonante Communicatie, een methode voor tekststrategie. Zij gebruikt die methode als burger om via verbinding (Stichting ConnectingFriends) de wereld mooier te maken. Dat doet zij niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen (project ‘Cirkel van Integratie’).

In 2009 springt Marian in het diepe. Ze neemt - na 16 jaar - ontslag van een veilige, vaste baan als docent in het hbo en op de universiteit om als ondernemer een oplossing te vinden voor het alom zichtbare geworstel met tekst. Zij schopt niet tegen het onderwijsbeleid. Zij pakt een schep en ontwikkelt de methode Drie Denkstappen naar Sterke Teksten voor tekststrategie. Tekststrategie introduceert een nieuwe benadering van tekst en daarmee een oplossing voor het verlies van tijd, geld en imago door slechte teksten. Haar missie als ondernemer & trainer is dan ook ‘Tekststrategie voor elke professional’.

Een betere wereld

Om haar missie als burger ‘Een betere wereld door ontmoetingen’ te realiseren, zet zij tekststrategie in om mensen met elkaar te verbinden. Dit idee is ontstaan door haar zoektocht om na haar echtscheiding een nieuw sociaal netwerk op te bouwen. Zij schopt niet tegen het sociaal beleid. Zij pakt een schep en lanceert de Stichting ConnectingFriends. Zo vinden - wereldwijd en op wijkniveau - mensen elkaar, die met plezier hun hart én hun voordeur openen voor onbekenden. Zij ontmoeten elkaar, besparen elkaar geld en ondersteunen gezamenlijk projecten met kansen voor anderen, zoals de ‘Cirkel van Integratie’.

Cirkel van Integratie in Nederland

Marian schopt niet tegen het asielbeleid. Zij pakt een schep en legt - als Voorzitter Stichting ConnectingFriends - de 'Cirkel van Integratie' (legalisering particuliere opvang vluchtelingen) voor aan de staatssecretaris. Het voorstel is gebaseerd op een ingrijpende ervaring. In september 2017 neemt Marian spontaan de uitgeprocedeerde Afghaanse Sayed (18) in huis. In september 2018 begint hij - mét verblijfsvergunning – aan mbo elektrotechniek. Een prachtig verhaal. Jammer genoeg, alleen voor deze ene jongen. Met de ‘Cirkel van Integratie’ hoopt Marian meer vluchtelingen zoals Sayed een toekomst te geven. Zij beseft, dat niet iedereen in Nederland kan wonen. Dat weerhoudt haar niet van de inzet voor vluchtelingen die zonder uitzicht op een veilig leven, al in ons land zijn. Dit vraagt de instemming van de politiek. Elke vorm van aandacht voor dit plan is daarom welkom (publicaties).
De website www.consonante.nl bevat informatie over alle onderwerpen in dit artikel.

Marian geeft graag lezingen, presentaties en workshops.
Contact opnemen

1 opmerking:

  1. Steun je mijn plan voor betere integratie (Cirkel van Integratie), laat je stem dan horen. Tot en met 31 januari kan dat via https://www.consonante.nl/cirkel-van-integratie-2
    Daarna is jouw steun ook welkom. Alleen sámen krijgen we het plan op de politieke agenda in Den Haag.

    BeantwoordenVerwijderen